Sun Ra - Calling Planet Earth

Deze artiest heeft opgetreden op de Zomerparkfeest editie van 2018

(NL) gecureerd programma  

Sun Ra was een van de belangrijkste en meest invloedrijke muzikanten in de moderne jazz van na 1950. Ook is hij de wegbereider van het afro-futurisme; een kunststroming die navolging vond in muziek, film (recent nog in de Hollywood-blockbusterBlack Panther) theater en beeldende kunst. Sun Ra creëerde een cultus om zijn persoon waarin hij beweerde van het “engelenras” te zijn en niet van de aarde kwam maar van Saturnus te komen. Hij zou in 1993 dan ook niet zijn gestorven maar zijn teruggekeerd naar Saturnus.

Nu, een kwart eeuw later, hebben we het legendarische Sun Ra Arkestra op de planken staan. Rondom deze boeking is een speciaal programma samengesteld waarin de thema’s van zijn muziek en legacy aan bod komen. De nacht dat de band optreedt op het festival wordt een recordaantal aan vallende sterren verwacht: een mooiere afsluiter van het festival hadden wij zelf niet kunnen bedenken.

Onder de titel Sun Ra - Calling Planet Earth presenteren we een gigantische kunstmaan op het terrein: Museum of the Moon van Luke Jerram. Ook komt de bekende wetenschapper Vincent Icke praten over buitenaardse buren. Verder is de klassieke sf-film 2001: A Space Odyssey van Stanley Kubrick is alweer vijftig jaar oud en voor die gelegenheid opnieuw uitgebracht in de bios. De film wordt tijdens Zomerparkfeest vertoond in de Kino. Daarnaast draait daar ook de film Space is the place (John Coney, 1974) en is er muziek die het experiment van Sun Ra in ere houdt: City Walk - Projecties Rik van Iersel, muziek Senga Etna & G.W. Sok. Tot slot is er poëtisch straattheater van Mannetje Maan.

Uw internet browser is verouderd!

Voor een volledig juiste ervaring van onze en andere websites is het aan te raden uw browser te updaten. Update nu uw browser

×