Rutkay Özpinar & Adrijana / Korzo producties - Gönülden gelen

Deze artiest heeft opgetreden op de Zomerparkfeest editie van 2019

(Turks / Nederlands) Vernieuwende Turkse volksdansen  

In het voorjaar van 2019 voerde de Turks/Nederlandse danser en choreograaf Rutkay Özpinar [1991] een uniek onderzoek naar Turkse volksdansen uit. Hij verdiepte zich in Oriëntaal [buikdans], Halay [zeer gegronde, repetitieve dans] en Zeybek, een langzame dans uit het Egeïsche gebied. Vervolgens opende Rutkay zijn eigen bewegingstaal voor de invloed van deze stijlen. Samen met buikdanseres Adrijana toont hij in Gönülden gelen, Turks voor ‘wat uit de ziel komt’, de uitkomst van zijn expeditie. Rutkay Özpinar verstaat de zeldzame kunst om moderne dans, neoklassiek ballet en urban dance met elkaar te laten vervloeien. Sinds 2014 is hij verbonden aan het Haagse dansproductiehuis Korzo.

Özpinar is een van de jongste choreografen van Nederland en werd in 2014 genomineerd voor de eerste editie van de Piket Kunstprijzen in de categorie dans. De prijzen zijn bestemd voor jonge, veelbelovende kunstenaars van onder de dertig die een binding hebben met Den Haag. In 2016 was hij één van de winnaars van de BNG Bankprijs.

Uw internet browser is verouderd!

Voor een volledig juiste ervaring van onze en andere websites is het aan te raden uw browser te updaten. Update nu uw browser

×