Zomerparkfeest brengt ode aan Woodstock
Geplaatst op: 1 augustus 2019

Nog precies één week en dan openen de poorten voor het 43ste Zomerparkfeest. Tijdens de opening van het festival op donderdag 8 augustus gedenken we een bijzonder jubileum. Het is deze maand namelijk precies 50 jaar geleden dat de moeder aller festivals plaatsvond: Woodstock.

Band met gastmuzikanten
Wie Woodstock zegt, zegt Jefferson Airplane, Creedence Clearwater Revival, Janis Joplin, Sha-Na-Na, Santana, The Who en natuurlijk Jimi Hendrix. Aan legendarische artiesten en optredens geen gebrek op het allereerste muziekfestival ooit. Al die helden gaan we over precies een week herdenken en opnieuw een groot podium geven. De bühne is de eerste 50 minuten van Zomerparkfeest voor de muziek uit 1969. Een band met Venlose topmuzikanten is present. De kern wordt gevormd door de club die ook verantwoordelijk is voor de jaarlijks zeer succesvolle TOP2000-avonden in Grenswerk. Denk aan Jules van Bussel, Jasper Verbruggen en Andrew Elt, maar ook aan een heleboel gasten die allemaal die grote hits van vijftig jaar oud nieuw leven in gaan blazen. Een van die gasten is niemand minder dan Afterpartees-frontman Niek Nellen. Hij vertolkt de rol van John Fogerty in de CCR-hit “Bad Moon Rising”.

Wood5t0ck 19/69
Het is niet allemaal 1969 wat de klok slaat volgende week. Een deel van de set krijg nadrukkelijk een likje verf van dit jaar. DJ Java is erbij gevraagd bij een aantal nummers om ze weer helemaal als nu te laten klinken in het park. Hij gaat live op het podium live nieuwe elementen toevoegen. Daarom wordt in de titel Wood5t0ck 19/69 ook nadrukkelijk naar dit jaar gehint.
Het optreden van Wood5t0ck 19/69 begint donderdag 8 augustus om 19.30 uur op MAIN.

Uw internet browser is verouderd!

Voor een volledig juiste ervaring van onze en andere websites is het aan te raden uw browser te updaten. Update nu uw browser

×