Zomerparkfeest behoudt status van Cultuurplaninstelling
Geplaatst op: 16 november 2020

Zomerparkfeest krijgt de komende vier jaar toch de status van Cultuurplaninstelling (CPI). Daarmee blijft het festival meespelen in de eredivisie van de Limburgse cultuur. Eerder dreigde Zomerparkfeest de status na acht jaar te verliezen. Een aangepast voorstel van het het provinciebestuur, waarvan onder andere Zomerparkfeest profiteert, werd vandaag goedgekeurd door Provinciale Staten.

Concreet betekent dit dat Zomerparkfeest de komende vier jaar een bedrag van 378.000 aan provinciale subsidie mag verwachten. Dit geld kan het festival bijvoorbeeld gebruiken voor een sterk inhoudelijk programma, maar ook om het bereik van nieuwe doelgroepen in de de provincie te versterken. ‘Dit is echt een hele grote opsteker voor Zomerparkfeest natuurlijk, maar ook voor de regio Noord-Limburg dat in het eerste advies karig bedeeld was’, stelt voorzitter Marc Nelissen.

Zomerparkfeest dreigde eerder net als bijna alle andere Noord- en Midden-Limburgse instellingen buiten de boot te vallen. Het festival kreeg niet genoeg punten van de Cultuurtank Limburg, die de aanvragen voor cultuursubsidies beoordeelt en vervolgens advies uitbrengt aan het provinciebestuur. Het advies werd een punt van discussie door de onevenwichtige spreiding van de cultuurgelden; bijna alle subsidie zou in het zuiden landen.

‘We hebben toen meteen gezegd dat we het alleen onszelf aan konden rekenen dat we onze ambities niet goed genoeg naar voren hebben kunnen brengen’, stelt Nelissen. ‘Maar het verliezen van de CPI-status zou wel heel zuur zijn geweest. De kwaliteit van ons festival en het belang van Zomerparkfeest voor de cultuur in Limburg heeft voor onszelf nooit ter discussie gestaan. We zijn blij dat het provinciebestuur en het Limburgs parlement dat ook zo zien.’

Uw internet browser is verouderd!

Voor een volledig juiste ervaring van onze en andere websites is het aan te raden uw browser te updaten. Update nu uw browser

×