VERS GRAS!
Geplaatst op: 7 december 2016

VERS GRAS: winterfestival Zomerparkfeest

Een festival vol winterse gezelligheid waar je fris, nieuw talent kunt bekijken. Dat is ons winterfestival VERS GRAS. Het is de zesde keer dat Zomerparkfeest een winterse avond voor nieuw talent organiseert. VERS GRAS is op zaterdag 21 januari in Poppodium Grenswerk.

Nog meer dan de vorige keren zetten we in op de festivalsfeer die bij Zomerparkfeest hoort. Je kunt onder meer een winter-bbq verwachten en het poppodium krijgt van buiten én van binnen de look en feel van een festival. Daarnaast zijn er een heleboel leuke extra’s.

Op het programma ook dit jaar weer talent waarvan wij denken dat het dit jaar gaat doorbreken. VERS GRAS is daarom ook een preview van komend festivalseizoen. Ben erbij en koop snel een kaartje via de site van Grenswerk.

Bestel jouw kaartje

Ben Heights (NL) Pop/Soul 

Na zijn gig op muziekconferentie ‘New Skool Rules’ in 2015, kreeg geboren Venlonaar Ben Heights lovende reacties over zijn sound. Talentenjagers van platenlabels als Roc Nation (Jay-Z), Warner Music en IamOther (Pharell Williams) waren zeer enthousiast. Na een avontuur in New York en LA ging hij aan de slag om meer materiaal uit te brengen. Hierop volgde zijn eerste single ‘Forever’ die landelijk bekendheid vergaarde. Een heerlijke ongenuanceerde en tegelijk bombastische plaat, gebracht met veel gevoel en die je niet meer uit je hoofd krijgt. Begin 2017 zal Ben knallen met een EP die in 2016 nog met 2 nieuwe nummers wordt ingeleid.

Avi on Fire (NL) Pop/Alternatief 

Avi On Fire is een nieuw project van Bram Wesdorp. Bekend van onder andere Neighbour Neighbour en Yellow Grass. ‘Pearls’ is de eerste plaat van de eerste EP van Avi on Fire, die samen met Thijs van der Klugt (Sue The Night, Baskerville) werd opgenomen. Een heerlijke feelgood plaat met een catchy refrein. Pa-pa-da-parel!

The Grand East (NL) Rock ‘n Roll 

In september 2016 kwam hun debuut album ‘Movano Camera’ uit. Een ongenuanceerde Rock ‘n Roll plaat met een tikkeltje Soul en met nummers die je doen laten “shaken” van top tot teen. Gebroederlijk staan ze naast elkaar op het podium met in het midden een frontman die met de bezieling van een swingende predikant zijn stem de zaal in blaast. Welkom in de wereld van The Grand East!  

Pip Blom (NL) Singersongwriter

Pip Blom is pas 19 jaar en verovert nu al menig hart met haar muziek. De jonge Amsterdamse muzikante speelt met haar band folky indierock en schrijft daarbij slimme teksten. Nadat ze onafhankelijk vier nummers op Spotify zette volgde een sneeuwbaleffect, de nummers werden meegenomen in om en nabij 8.000 verschillende playlists en hebben inmiddels tienduizenden streams. Beetje bij beetje komt ze dichterbij haar droom, Glastonbury of een tour in Japan!

Jeangu Macrooy (NL) Soul

In 2014 verruilde singer-songwriter Jeangu Macrooy zijn leven in Suriname voor een bestaan in Enschede. In Enschede studeerde hij verder aan popaccedemie ArtEZ en in november 2015 stond Macrooy in de finale van ‘Pop Secret’; dé muzikale talentenjacht van Enschede. Jeangu maakt warme en stem technisch sterke muziek. Zijn debuut EP ‘Brave Enough’ geproduceerd door perquisite, werd in april 2016 uitgebracht. Diezelfde maand werd hij door 3FM verkozen tot ‘3FM Serious Talent’. Een man van ‘Gold’! 

Brass Rave Unit (NL) Feestje

Brass Rave Unit bestaat uit Ko Zandvliet (drum), Bo Floor (trompet) en Dirk Zandvliet (baritonsax). Deze drie boys maken explosieve raves gebaseerd op long en spierkracht. In een muzieklandschap dat gedomineerd wordt door electronica en gevoelige muziek maakt Brass Rave Unit door middel van blazers en drums van ieder feest een ware rave! Begin 2017 staan ze op Eurosonic Noorderslag en brengen ze ook nog eens hun debuut EP uit. 

Thalamus (NL) Psych/Wave

Thalamus is een psych/wave/dream-pop band die dromerige liedjes brengt met een elektronische tint. Zwevende synth- en gitaarrifs nemen je mee in een trippy droom, voortgestuwd door groovy baslijnen. Met invloeden van bands als Warpaint en PJ Harvey, maar ook geïnspireerd door sfeervolle elektronische bands als Portishead en UNKLE. De dromerige sound en wave riffs brengen je in extase. Ready voor een muzikaal reisje?

Keezus Christus Discomis (NL) Disco/Feestje

Om van deze afsluiting een echt feest te maken wordt Grenswerk kort omgetoverd tot de Grenswerk kerk. Hier zal onder begeleiding van discoprofeet Keezus Christus een heuse "discomis" gehouden worden. Compleet met gospelkoor, overenthousiaste priester en andere live elementen. 'We verspreiden liefde en saamhorigheid door disco, laten we samen dansen en genieten tot diep in de nacht' aldus de machinist van de soul-train en piloot van de disco-train, Keezus Christus.

Bestel jouw kaartje

Uw internet browser is verouderd!

Voor een volledig juiste ervaring van onze en andere websites is het aan te raden uw browser te updaten. Update nu uw browser

×