Strengere controle rond Picknick
Geplaatst op: 23 juli 2019

De picknick is al jaren een vaste waarde in het Zomerparkfeestprogramma. Ook komende editie organiseert het festival weer een middag vol met levenslied, picknickplezier en gezelligheid op zaterdag. Toch verandert er iets. Zomerparkfeest doet een beroep op het gezond verstand van de bezoekers. Daarnaast gaat het festival strenger controleren op wat mensen meenemen naar het festivalterrein.

Rotzooi en onveiligheid
Bij een picknick horen picknickkleedjes en een meegebrachte boterham en wat vers fruit. Zomerparkfeest maakte de afgelopen jaren daarom een uitzondering op de huisregels voor de zaterdagmiddag. Het meenemen van eigen picknickspullen werd daarbij toegestaan. Helaas heeft de organisatie moeten constateren dat bezoekers deze coulance op grote schaal misbruiken. Niet alleen worden er complete voorraadkasten met eten het terrein opgesleept, ook wordt er - ondanks dat dit verboden is - eigen drank mee het terrein opgenomen. Zomerparkfeest wil paal en perk stellen aan deze situatie. De vele verpakkingen en spullen zorgen voor een grote rotzooi op het terrein. Daarnaast is er ook glaswerk aangetroffen wat leidt tot onveilige en onwenselijke situaties. Dat kan niet de bedoeling zijn.

Gezellig en opgeruimd park
In plaats van een streep te trekken door het huidige gedoogbeleid voor dit programmaonderdeel, doet Zomerparkfeest een beroep op de bezoekers: ‘Gebruik je gezond verstand. We willen allemaal een gezellig en opgeruimd park. Daarnaast heeft het festival genoeg eten en drinken om bezoekers te voorzien’, stelt voorzitter Marc Nelissen. ‘Een picknick-pakket voor de middag is iets anders dan eten voor een heel weeshuis. Dat laatste gaan we dan ook niet meer toestaan.’

Oplossing
Daarom komt Zomerparkfeest met een oplossing. Samen met versmarkt Beej Benders worden picknickpakketten aangeboden tegen een aantrekkelijke prijs. Het verspakket bevat alles wat je tijdens een picknick nodig hebt. Met vers gebakken stokbrood, gehaktballetjes, kaas, tapas en frisse cherrytomaatjes. Dat betekent dat je niet zelf met spullen hoeft te slepen, maar van tevoren bestelt en een supervers pakket ophaalt op het festivalterrein. Meer info over het picknickpakket vind je op de website van Beej Benders.

Uw internet browser is verouderd!

Voor een volledig juiste ervaring van onze en andere websites is het aan te raden uw browser te updaten. Update nu uw browser

×