Opening met lokale helden van 40 jaar Zomerparkfeest
Geplaatst op: 9 augustus 2016

In veertig edities stonden er heel wat lokale helden op het podium. Veel van die artiesten waren toen op het toppunt van hun kunnen en zijn nu al lang uit elkaar. Voor de veertigste editie brengen we deze acts nog een keer samen in een project met de naam 40 jaar Zomerparkfeest: Local Heroes. Deze local heroes zijn: Six Plys Tzar, Hampelemanne, Sun Sour Hippie Qué, Serzjant Paeper, Take It Or Shake It, Rocks Off! en special guest Jango Edwards.

Legendarische bands
Het gaat dus niet alleen om bands maar ook om eigen gelegenheidsprojecten uit de Zomerparkfeest-geschiedenis. Het leek ons tof om die successen van weleer nog één keer een podium te bieden. Legendarische Venlose bands als Six Plys Tzar, Hampelemanne en Sun Sour Hippie Qué komen opnieuw samen. Ook speelt de allereerste band van Arno Adams: Take it or shake it.

Beatles en Stones
De aloude discussie tussen Beatles óf Rolling Stones kan definitief in de prullenbak. De twee meest invloedrijke bands uit de popgeschiedenis krijgen allebei aandacht in het openingsblok van dit Zomerparkfeest. We kijken namelijk nog een keer terug naar Rocks Off! (openingsact van Zomerparkfeest 2012 met materiaal van The Rolling Stones) en naar Serzjant Paeper (openingsact van Zomerparkfeest 2006 met werk van The Beatles in het Venloos).

Special guest
Last but not least komt er een special guest naar het park. Dat is niemand minder dan de clowneske Jango Edwards. De inmiddels 66-jarige entertainer stond met succes op de allereerste editie van Zomerstraatfeest in 1977 en deed tien jaar geleden ook al eens een show op Zomerparkfeest. Voor dit project nodigde Zomerparkfeest hem graag nog een keer uit als uitsmijter van de show.

Backing band
Zeven keer ombouwen en soundchecken in een programmablok van een uur is iets te veel gevraagd. De Local Heroes-show wordt daarom gedragen door een groep vaste muzikanten onder leiding van bassist Jules van Bussel. Verder met Jim Geurts (drums), Bart Billekens (toetsen), Mick Geurts (gitaar), Marcel Salverda (trompet) en Frenk Hinssen (saxofoon).

Foto: Henny van Roomen Fotografie

Uw internet browser is verouderd!

Voor een volledig juiste ervaring van onze en andere websites is het aan te raden uw browser te updaten. Update nu uw browser

×