NIEUWE NAMEN: Line-up compleet
Geplaatst op: 29 juni 2017

Reggae-grootheden Toots and the Maytals uit Jamaica sluiten Zomerparkfeest 2017 af op MAIN. Zomerparkfeest maakt vandaag meer dan vijftig nieuwe namen bekend. Hiermee is de line-up voor het festival zo goed als rond. 

Kijk hieronder voor alle nieuwe namen en klik op PROGRAMMA voor een overzicht van het complete programma met omschrijvingen.

Toots and The Maytals
De band werd in de jaren zestig bekend door zijn vernieuwende mix van ska en rocksteady reggae, met de soulvolle, haast Otis Redding-achtige stem van Toots. Bands als The Specials en The Clash coverden Toots and the Maytals, waardoor ze ook in het buitenland bekender werden. Ze scoorden grote hits met Funky Kingston, 54-46 Was My Number, Pressure Drop en Monkey Man en waren een van de grootste bands in de glorietijd van de reggae. Ze stonden in het weekend op Glastonbury en afgelopen maandag in een uitverkocht Paradiso en lieten daar horen nog niets aan kwaliteit te hebben ingeboet.

Arnon Grunberg
Zomerparkfeest staat niet alleen bekend vanwege het muzikale programma. Met Arnon Grunberg heeft het festival dit jaar een grote vis te pakken. Hij stond onlangs op nummer 1 in de NRC Cultuur Top 100 van meest invloedrijke Nederlanders in het internationale culturele veld. Boven Martin Garrix, Jaap van Zweden en Paul Verhoeven. Hij wordt op Zomerparkfeest ondervraagd door Frans Pollux. Een andere niet-muziek-naam die zeker het vermelden waard is: De Partizanen. Dit cabaret-duo schoof afgelopen seizoen met regelmaat aan bij DWDD met hun droogkomische sketches.

Volop muziek
Natuurlijk hebben we ook weer heel wat spannende muzieknamen aan de line-up toegevoegd. Tank and the Bangas is een te gekke funk/soulgroep uit New Orleans. Heritage Blues Orchestra is een fantastische Amerikaanse bluesband die een Grammy kreeg voor het vorige album en met nieuw werk naar het park komt. En uit Portugal komt niet alleen fado maar ook de swingende soul/funkband Marta Ren and the Groovelvets. Uit eigen land komt Martijn Fischer het repertoire van onze eigen André Hazes levend houden en van nog dichterbij is Arno Adams. De Belfeldse singer-songwriter brengt dit jaar iedere maand een nieuw dialectliedje uit en opent op MAIN de eerste festivaldag. Dance-liefhebbers komen ook aan hun trekken bij de ZOMERPARKRAVE. Daar hebben we de rave-helden van Altern8 en de Gebroeders Dstruct voor uitgenodigd. Ook de boys van Venloos hiphoptrots ANBU keren terug met hun gang en The Smartphone Orchestra gaat al jullie telefoons inzetten voor het grootste interactieve concert ooit!

Alle nieuwe namen
Toots & The Maytals, Arnon Grunberg, Heritage Blues Orchestra, Tank and the Bangas, Marta Ren & The Groovelvets, Arno Adams, De Partizanen, Golden Dawn Arkestra, The Cosmic Dead, Tankus the Henge, The Dawn Brothers, The Smartphone Orchestra, ZOMERPARKRAVE met Altern-8 en Gebroeders Dstruct, Martijn Fischer zingt André Hazes, Amy Becker, MOOON, Pitou, Rik Crease, Keezus Christus, RGB Disco, Kees van Amstel, Daisy’s DJ-team, DIVEinD - D No Body 5, Ronald Snijders, Baer Traa, Amin, Bonxo, The Blackwax, Het Laagland, Lieke Benders, ANBU presents, Jules, The Suitcase, Bergfilm, Boomshakalak Soundsystem, Janka Nabay & The Bubu Gang, Moglebaum, Heart Attack, Wentel, Rita Hoofwijk, Kees van Amstel, Das Ding, Border Collective, Calacas, Nyk de Vries & Jan Klug, Henk Manschot, Mensen zeggen dingen, Hanneke Hendrix & Lisa Weeda, Sommerkurz, Michel van Eeten, Teddy’s Last Ride, Richard Engelfriet, Bistro in Vitro, Magdalena Kita, Continium Science Lab, Niet Vergeten!, Festivalsafari, Bistro in Vitro IJskar, Winnaar Orlando Concours, Ze Majjem Radio DJ’s en Sneakpeek TEDxVenlo.

Uw internet browser is verouderd!

Voor een volledig juiste ervaring van onze en andere websites is het aan te raden uw browser te updaten. Update nu uw browser

×