Liefde voor muziek!
Geplaatst op: 20 mei 2020

De afgelopen jaren waren we gewend onze tijd door te brengen op pleinen, festivals, podia en in cafés. Altijd was daar livemuziek om de soundtrack van de zomer luister bij te zetten, om te feesten, troost te zoeken of te ontdekken. Nu dreigt dit te stoppen en daarom vragen we je aandacht!

Nederland heeft geweldige muzikanten. Nationaal en internationaal succesvolle sterren in de pop, rock, klassiek, dance en jazz. Deze kunnen optreden dankzij een groot systeem van professionals. Nationale en internationale sterren kunnen schitteren omdat er veel uiteenlopende mensen en bedrijven in de livemuziek-sector werken.

Op 12 maart verstomde de livemuziek en de livemuziek industrie zal de laatste zijn die weer op gang mag komen. Veel artiesten, gezonde bedrijven en ZZP’ers hebben geen omzet of inkomen meer. Tienduizenden banen en knowhow dreigen verloren te gaan. Een economische ramp.

Livemuziek bestaat niet alleen uit de artiest die op het podium staat. Ook geluid- en lichttechnici, backliners, podiumbouwers, beveiligers, cateraars, merchandisers, busverhuurders, boekers, managers, programmeurs, zaalbeheerders, tourmanagers, marketeers, promotie - en mediaspecialisten, detailhandelaren en werknemers van platenmaatschappijen vormen een belangrijke schakel in onze liveeconomie. Samen leveren zij een belangrijke bijdrage aan de economie en het welzijn van het land. De ruim 1100 festivals die Nederland rijk is en de miljoenen bezoekers uit binnen- en buitenland die op de verschillende evenementen afkomen vallen weg en zullen niet snel terugkomen.

Wij, de gezamenlijke muziekindustrie, vragen jou, de muziekliefhebber en professional om dit bericht te delen met je achterban en de petitie te tekenen. Spreek hiermee je steun uit voor het behoud van de livemuziek in Nederland! Met de hopelijk flinke opbrengst handtekeningen gaan we naar Den Haag om de politiek de massale liefde voor de livemuziek in persoon te overhandigen.

Bedankt voor je steun, voor de Liefde voor Muziek. Teken de petitite op https://liefdevoormuziek.nu/.

Uw internet browser is verouderd!

Voor een volledig juiste ervaring van onze en andere websites is het aan te raden uw browser te updaten. Update nu uw browser

×