Let's go to the movies!
Geplaatst op: 7 juli 2019

Ook dit jaar kun je weer vier dagen lang terecht in de KINO, waar op nagenoeg elk moment tijdens Zomerparkfeest een (korte) film van het scherm knettert. Komt dat zien!

Bijna dertig films zijn er dit jaar te zien in de KINO, in lengtes tussen twee minuten en twee uur. Dat betekent doorlopend kortfilms als Swatted, een hallucinante docuhorrortrip door de duisterste spelonken van het Internet over Amerikaanse trolls die voor de grap gewapende SWAT-teams bij nietsvermoedende gamers laten binnenvallen; A Branch Of Pine Is Tied Up, een delicaat geanimeerd stop-motionsprookje uit Japan; Acid Rain, lo-fi sci-fidelisch neon-nihilisme uit onnavolgbaar filmland Polen; Je sors acheter des cigarettes, een betoverende animatiefilm uit Frankrijk die diep ontroert, Kitchen Sink, een Nieuw-Zeelandse korthorrorklassieker uit 1989 die twintig jaar later nog altijd een bizarre kijkervaring is; For Real Tho, twee Franse antifilms vol beckettiaans straathoekabsurdisme (“Hurricane the people with industrial orange juice”); This Magnificent Cake!, een in vijf verhalen verknoopte Vlaamse animatiefabel over koloniaal Belgisch Congo. Vergeet vooral ook niet om een rondje mee te draaien in De Emotionele Wasmachine Op Volle Toeren, een pittige cocktail van vier razend korte films in tien minuten, waarna je weer volledig tot blank blaadje gekalibreerd het park in kan.

Langer zitten kan ook, om te genieten van een aantal sprankelende speelfilms. Dat zijn het waanzinnig geanimeerde Chileense surreële sprookje La Casa Lobo, de licht filosofische hartverwarmend humorvolle Amerikaanse dramady Brigsby Bear en de ontgoochelende klimaatdocumentaire A Plastic Ocean.

Daarnaast drie films van talentvolle nieuwe regisseurs. Twee schitterende speelfilms van eigen bodem. Ena Sendijarevic’s debuut Take Me Somewhere Nice is een zinderende broeierige roadmovie door de lome landerigheid van Bosnië, in sublieme shots gekaderd. Hiernamaals, het televisiefilmdebuut van Willem Bosch, is ondanks de zware thematiek door frivole humor toch een warme en onvergetelijke jeugdfilm. Trapped in the City of a Thousand Mountains, tot slot, is een korte documentaire van de Nederlandse regisseur David Verbeek, over Chinese rap en staatscensuur.


Uw internet browser is verouderd!

Voor een volledig juiste ervaring van onze en andere websites is het aan te raden uw browser te updaten. Update nu uw browser

×