Koop nu: Zachte Atlas van Zomerparkfeest
Geplaatst op: 6 oktober 2016

Tekening in gelimiteerde oplage te koop

Beeldend kunstenaar Jan Rothuizen is bekend van zijn Zachte Atlas van Nederland. Hij maakt hiervoor kaarten in zwart-wit; deels getekend en deels geschreven. Maandelijks publiceert hij paginagroot een van die getekende kaarten in de Volkskrant. Onlangs was de tekening in de Volkskrant een kaart van Zomerparkfeest.

De kaarten zijn geen objectieve weergave van de werkelijkheid maar juist een weergave van de manier waarop Rothuizen die ziet. Het onderwerp kan een stadsbuurt of een beurs in de RAI zijn, maar net zo goed een slaapkamer van een omgekomen beroepsmilitair. De kunstenaar was de afgelopen twee edities op Zomerparkfeest en maakte naar aanleiding van die bezoeken een kaart van het festival. Op de tekening is de vernieuwde opzet van het terrein in 2016 treffend in beeld gebracht.

Op de tekening valt veel te ontdekken. De kunstenaar beeldt herkenbare acts uit op alle podia. Van Jeff Mills + philharmonie zuidnederland op Main tot Eefje de Visser in de Zelt en een Koreaanse band in de Arena. Ook heeft hij opgemerkt op welke plek de tienermeisjes zich verzamelen en wordt het vrijwilligerseten beschreven.

De tekening is over twee pagina’s afgedrukt in de krant. Voor een beperkt aantal geïnteresseerden is de tekening te vanaf nu te koop als zeefdruk via de webshop van Zomerparkfeest. De oplage is gelimiteerd tot 100 stuks. De zeefdrukken zijn te koop met of zonder lijst. Inlijsterij Betzel zorgt dan voor een op maat gemaakte houten lijst met passe-partout.

Jan Rothuizen stond in 2015 geboekt als artiest op het festival. Hij gaf toen een lezing en een workshop over zijn methode. Bezoekers kregen eerst uitleg en konden daarna onder begeleiding zelf aan de slag in het park. Rothuizen is afgelopen editie teruggekomen voor een eigen tekening.

Bestel online

Uw internet browser is verouderd!

Voor een volledig juiste ervaring van onze en andere websites is het aan te raden uw browser te updaten. Update nu uw browser

×