Hiphop op je beeldscherm!
Geplaatst op: 6 augustus 2018

SKU, SKU! Wie van beats en hiphop houdt zit dit jaar sowieso goed op zomerparkfeest. Met een kersvers album op zak is het bijzonder LUEK! Dat De Jeugd van Tegenwoordig de MAIN op vrijdagavond ondersteboven komt zetten. Bas Bron, Vjeze Fur, Willie Wartaal en Faberyayo zijn ons muzikaal gezien al meer dan tien jaar te slim af. Volgens Faberyayo gaan ze hiermee door “… tot in het graf & beyond”. Verder komt niemand minder dan de soulvolle Jonna Fraser met band! Hij haalde de Top 40 met tracks als ‘Do or Die’ (i.s.m. Broederliefde) en ‘My Love’ (i.s.m. Frenna). Wat je mag verwachten? Rauwe raps afgewisseld met soulvolle beats. En wat te denken van (eenhoorn)Joost, Leafs, koning van de pieprap Jacin Trill en experimentele hiphopbeats, met indie invloeden, van DADA.

3 keer scheepsrecht!
Welke Venlonaar kent ze inmiddels niet? Jiri11, MennoBoomin’, Johnson en de rest van de gang van Anbu Nevlo. En guess what?! Drie keer is scheepsrecht, want na twee shows in de tenten, mogen de mannen dit jaar de MAIN in vuur en vlam zetten 🔥 . Dat doen ze met nieuwe muziek, want in het voorjaar was daar Anbu Gang, Vol. 1. Dat Jiri en consorten heel Nederland inmiddels hebben veroverd moge ook duidelijk zijn: met ‘Glo’d Up’ was de Venlose rapformatie de hoogst genoteerde Nederlandse act in de jaarlijkse 3voor12 Song Top100 (nummer 13). Maak je klaar voor Anbu’s grootste show tot nu toe!

Qua hiphop dit jaar een mooi belgisch onderonsje. De Creme de la creme van de belgische hiphop komt namelijk naar Venlo. Voor de vastgekluisterde “STUBRU” luisteraars onder ons geen onbekenden: Blackwave! De voorbije maanden maakten ze namelijk aan beide kanten van de taalgrens grote indruk. Op “BIG Dreams” tonen de Antwerpse bad boys uit de voeten te kunnen met een funky vibe, terwijl “Elusive” introspectieve, melancholische vibes uitstraalt. Hij vertelt verhalen als Stromae en dat met heel veel Afrikaanse vibes: Baloji. Deze Franstalige rapper had de eer om samen te werken met o.a. Arsenal en Damon Albarn (Gorillaz, Blur) en pronkt momenteel in de muziekplaylist van het populaire voetbalspel FIFA18 met zijn track ‘L’hiver indien’. Verwacht absoluut geen gangsterrap, maar prachtige melodieën. Als laatste de Belgische vrienden van Gangthelabel, met hun dikke trapbeats, melodieuze raps en een vleugje autotune overtuigen ze ieder festivaltent.

Uw internet browser is verouderd!

Voor een volledig juiste ervaring van onze en andere websites is het aan te raden uw browser te updaten. Update nu uw browser

×