Het Rariteitenkabinet van Micha Wertheim
Geplaatst op: 6 augustus 2018

Micha Wertheim zoekt de grenzen op van het cabaret. In de laatste show die hij maakte was hij zelf niet eens aanwezig! Als je Wertheim boekt weet je dus nooit wat je krijgt. Dat leek ons een spannend uitgangspunt om samen te werken en hem een programma te laten cureren. Dat heeft hij gedaan onder de titel Micha Wertheims Rariteitenkabinet. Hij legt zelf uit wat hij geboekt heeft en waarom.

‘Stefano Keizers zag ik op een klein podium een zaal in totale verwarring achterlaten. Maar ‘t was geregisseerde verwarring. Hij wist wat hij deed, en na afloop heb ik nog dagen in mijn hoofd gepuzzeld met de stukjes die hij met zijn voorstelling in mijn hoofd had achtergelaten.

Fred het Hert is het een ongelofelijk brutaal hert. Maar hij is ook lief en grappig. Dat is niet verwonderlijk, want Pépé Smit - die hem bedacht, tekent en van tekst voorziet - is dat ook. Als ik advies nodig heb, bel ik haar even. En als ik het niet nodig heb, belt ze mij om het toch te geven.

De teksten van Roos Rebergen geven me houvast als ik wankel. Haar live zien optreden is een belevenis, omdat ze als een van de weinige singer-songwriters die ik ken geen singer-songwriter na doet. Wat je dan overhoud is grappig, mooi en heel troostrijk. En ze komt ook nog nieuwe liedjes zingen!

Tom Lanoye is een van de laatste publieke intellectuelen die ons taalgebied rijk is. Maar als hij voordraagt ontstijgt hij de activist en de essayist. Dan is er een dichter aan het woord die als geen ander snapt hoe taal wil klinken. Die geen tijd te verliezen heeft.

Ergens Anders is de voorstelling die ik maakte waar ik zelf niet bij was. Robot was er wel. Nu is de verfilming te zien. Gemaakt met 12 bewakingscamera’s werkt het wonderwel in de bioscoop. Ik ben er natuurlijk niet, maar wie weet komt robot wel even langs…’

Uw internet browser is verouderd!

Voor een volledig juiste ervaring van onze en andere websites is het aan te raden uw browser te updaten. Update nu uw browser

×