Grenswerk kerk = intieme sessies/uitbundige party’s
Geplaatst op: 3 augustus 2016

Een aantal van de artiesten die optreden op Zomerparkfeest doen ook dit jaar weer intieme sessies in de Grenswerk kerk op het terrein. Dat betekent dat je mainstage-acts als Travellin’ Brothers of smaakmakers als Causes, Woodie Smalls, of Indian Askin naast hun gewone show in een intieme ambiance van de kerk kunt meemaken. 

Internationale artiesten

Er zijn dit jaar sessies van internationale artiesten zoals de Amerikaanse soulband Mingo Fishtrap, het uit Niger en België afkomstige Kel Assouf, de Haïtianen van Chouk Bwa Libète, de Duitse cultheld Mambo Kurt en de Amerikaans/ Nederlandse gospelzangeres Michelle David. Ook nationale toppers als De Likt en de Limburgse rockband Storksky geven een sessie naast hun reguliere optreden.

Op zondagmorgen wordt de festivaldag bovendien gestart met een kerkdienst zonder priester. De Zomerparkmis wordt voor de tweede keer georganiseerd in samenwerking met Kerstnacht Venlo. Wie er komt preken is net als vorig jaar (toen Hans Sibbel achter de kansel stond) een verrassing. 

Afsluiten met feest

De Grenswerk kerk heeft daarnaast iedere avond een afsluitend blok waarin gedanst kan worden: met op donderdag de Amerikaanse electro-legende The Egyptian Lover die al sinds de jaren 80 meedraait op het hoogste niveau. De Barcelona woonachtige Venlonaar DJ Watusawa draait dan ook. Vrijdag is voor Radio Grenswerk met dansvloervullers uit de jaren zeventig tot nu. Zaterdag is de kerk ingeruimd voor de winnaars van de #partylocal wedstrijd. Zomerparkfeest bood initiatieven uit de regio voor de tweede keer een kans voor het invullen van een heel programmablok (inclusief budget). Dit jaar is de contest gewonnen door de collectieven Future Flavour, Next Planet en Timelapse die samen een drum & bass-feest organiseren in de kerk. En zondag is ingeruimd voor Born Sinner met de beste future bass en trap.

Lokale trots

Net als de voorgaande twee jaren wordt er in de kerk ook ruimte geboden voor lokaal talent. Anbu Nevlo wordt landelijk al opgepikt als nieuw hiphop- en trap-talent. Verder zijn er sessies van rockband Condor uit Grubbenvorst, zanger Ben Heights, Kunstbende-winnares Aïcha Cherif, jonge rockers Dead End, en van hiphopbeloftes Tenaga + Juba. Ook de lokale dj-talenten van de DJ Academy krijgen een plekje.

Samenwerking

De Grenswerk kerk is een samenwerking tussen poppodium Grenswerk en Zomerparkfeest. Het is de derde keer dat artiesten intieme sessies geven in de kerk. De sessies duren een kwartier en worden ook opgenomen. De afsluitende blokken duren vanzelfsprekend langer. Beelden van de sessies zijn later terug te zien via internet.

Overzicht line-up Grenswerk kerk

Donderdag

Condor20:15
Mambo Kurt21:00
Woodie Smalls21:45
Indian Askin22:30
DJ Watusawa23:30
The Egyptian Lover00:00

Vrijdag

Yakumo Orchestra20:15
Anbu Nevlo21:00
Causes22:00
Ben Heights23:00
Radio Grenswerk23:45

Zaterdag

Aïcha Cherif17:00
Rusty Apollo17:45
Michelle Davis & The Gospel Sessions18:45
Chouck Bwa Libète19:45
Storksky20:45
De Likt21:45
#partylocal: Future Flavour, Next Planet & Timelapse23:15

Zondag

Zomerparkmis12:00
Dead End14:15
Tenage + Juba14:55
DJ Academy Venlo15:30
Discohen17:00
Travellin' Brothers18:45
Project Rakija19:45
Mingo Fishtrap20:45
Kel Assouf21:45
Born Sinner23:30


Uw internet browser is verouderd!

Voor een volledig juiste ervaring van onze en andere websites is het aan te raden uw browser te updaten. Update nu uw browser

×