Gecureerd programma door Wende en Jungle By Night
Geplaatst op: 11 juni 2019

De succesvolle zangeres en singer-songwriter Wende en de Amsterdamse band Jungle By Night zorgen allebei voor een eigen programma op Zomerparkfeest komende editie en spelen er ook zelf. Beide artiesten hebben zelf ruimte gekregen om een aantal plekken in het blokkenschema te vullen. Zo ontstaan programmalijnen met een onderlinge samenhang.

WENDE (zaterdag 10 augustus)
Wende Snijders was vorig jaar te gast Zomerparkfeest. Lange tijd stond er een mystery-act in het blokkenschema. Wende presenteerde haar nieuwe show op het festival. Ze deed dit in de intieme TEATRO. Wende groeide de laatste jaren uit tot een Nederlandstalige artiest op eenzaam niveau die genres overstijgt: literatuur, elektronica, theater en poëzie vloeien samen tot een volledig natuurlijk geheel. De samenwerking met haar smaakte naar meer. Daarom is Wende dit jaar terug met haar eigen programma op zaterdag. Ze sluit die avond zelf MAIN af. Op uitnodiging van Wende is ook Jeangu Macrooy terug na een eerder bezoek aan het festival. De soulvolle singer-songwriter met Surinaamse roots speelt ook op MAIN. Eerder op de avond kun je al genieten van YAN. Yan is Jan van Eert, de vibrafonist die ook in Wende’s band speelt en solo samples met live percussie en vibrafoon combineert. Steef de Jong is theatermaker, liedjesschrijver en beeldend kunstenaar. En hij heeft een fascinatie voor de operette. Dat laatste komt ook op Zomerparkfeest tot uiting in Steefs Operette Uurtje. De dichter en schrijver Marieke Lucas Rijneveld maakt het programma van Wende compleet. Haar debuutroman is extreem goed ontvangen en is geïnspireerd door haar eigen ervaringen. Ze verloor haar broer en is in een gereformeerd gezin opgegroeid.

02 Zw Wendec Rde Puy 5Mb Cropped

JUNGLE BY NIGHT (zondag 11 augustus)
Jungle By Night is al jaren een van de beste bands van Nederland. Hun swingende shows leggen heel veel nadruk op blazers. Afrikaanse funk, pompende rock en Turkse psych versmelten moeiteloos in hun muzikale smeltkroes en laten mensen wereldwijd dansen. Jungly By Night stond ook al meermaals in Venlo. In hun internationale tourschema was in augustus nog een plekje. Daarnaast nodigden ze vier andere artiesten uit die allen zondag 11 augustus acte de présence geven. Te beginnen met de Gentenaren Olivier Geens en Gilles Noé. Als Asa Moto tekenden ze bij het label van Soulwax en maken ze elektronische muziek voor de dansvloer. Ook elektronisch is het werk van Bosschenaar Jameszoo. Zijn elektronische jazz valt internationaal op. Hij maakte dit jaar een album met het Metropole Orkest. Op Zomerparkfeest doet hij een dj-set. Verder krijgt Zomerparkfeest de vuurdoop van het nieuwe project 4M2B. Ze bestaan uit de broertjes Rocco (De Staat) en Jimmi (Joe Goes Hunting) Heuting en Teun en Cas Hieltjes (St. Tropez). Een primeurtje in Venlo. Verwacht een mix van krautrock, nerdy disco en lome funk. Tot slot presenteert Het Pneumatisch Dance Trio zich als het funky broertje van de joekskapel, klaar om op onverwachte plekken op het terrein een feestje te starten.

Jungle By Night Untitled 1
Uw internet browser is verouderd!

Voor een volledig juiste ervaring van onze en andere websites is het aan te raden uw browser te updaten. Update nu uw browser

×