Eerste 50 namen: De Jeugd van Tegenwoordig en Jett Rebel
Geplaatst op: 3 mei 2018

De Jeugd van Tegenwoordig en Jett Rebel zijn twee van de tofste live-acts van Nederland. Beiden sluiten ze een dag af op MAIN tijdens Zomerpakfeest 2018. Ook hebben beide acts een nieuw album op zak in augustus. Het zevende album Luek van de Jeugd ligt inmiddels in de schappen en doet zijn naam eer aan. Dat van Jett Rebel moet nog uitkomen maar de eerste catchy single ‘Amy’ is alvast veelbelovend.

Internationale toppers
Zomerparkfeest zou Zomerparkfeest niet zijn zonder internationale top-acts. Zo komt de te gekke Britse soulband Hannah Williams & The Affirmations. Verder de zwarte roots-muziek van Fantastic Negrito, een Amerikaan van Somalische komaf. Ook komt de Amerikaanse indieband Big Thief, die hoog in menig jaarlijstje stond afgelopen jaar. De Peruaanse casanova’s van Los Mirlos nemen je mee op een exotische reis naar het Zuid-Amerika van de jaren 70. De Congolese Belg Baloji is een hiphopartiest maar met zijn band tegelijkertijd zoveel meer. De Bosnische Mario Batkovic is een rockster op de accordeon met bezwerende composities. Meridan Brothers uit Colombia is een band die salsa, cumbia en elektronica combineert. Darlingside is een indiefolkband uit Boston om in de gaten te houden.

Meer dan muziek
Ook dit jaar zijn er uitblinkers buiten het muziekprogramma. Op het affiche dit jaar twee topschrijvers, die niet alleen lezenswaardige boeken schrijven, maar ook geweldig kunnen spreken. Te beginnen met Tom Lanoye. De Belg schrijft al jaren fantastisch proza. Zowel in roman- als theatervorm. Iedere zin die hij schrijft nodigt uit om te herlezen en voor te dragen. Dat laatste gaat hij zelf doen op Zomerparkfeest. Net als Özcan Akyol, die behalve als schrijver bekend is als tafelgast bij DWDD en andere tv-programma’s. Ook presenteert Zomerparkfeest weer moderne dans met dit jaar de voorstelling IGNITE van ISH Dance Collective, die het festival opent op donderdag. De ze voorstelling is bijzonder vanwege de combinatie van moderne dans met breakdance, hiphop en invloeden uit de Indiase dans. IGNITE ontving de Prijs Nederlandse Dansdagen Internationalisering 2017, bestemd voor de dansvoorstelling met de grootste internationale potentie.

Neerlands trots
Uit eigen land komt naast Jett Rebel en De Jeugd onder andere hiphop-artiest Jonna Fraser met live-band. Ook het van oorsprong Limburgse HAEVN gaat als een speer en staat dit jaar op MAIN. Death Alley is de smerigste hardrockband van het land en de Venlonaren van ANBU zijn de rijzende sterren aan het Nederlandse hiphopfirmament, samen met Joost (ook bekend als vlogger Eenhoornjoost) en ras-optimist Jacin Trill. Tusky is de punkrockband die is voortgekomen uit John Coffey. De leukste nieuwe gitaarchick van het land is ongetwijfeld Pip Blom. En onze jaarlijkse middagpicknick wordt opgeluisterd door niemand minder dan LUV.

Lokale helden
Zomerparkfeest biedt ook een podium aan lokaal talent. Lone Road Station opent het festival op MAIN met heel veel vrienden onder de naam Lone Road Station Full Rebels Show. Speciaal voor deze show wordt er hard gerepeteerd in een zeer grote bezetting met onder meer strijkers (Symphonica in Rosso), backing vocals en een heuse blazerssectie! Ben Heights deed al eens een sessie als nieuw talent in onze Grenswerk Kerk. De Venlose zanger keert terug met zijn soulvolle repertoire. Ook uit Venlo komt Huub Holtman. De multi-instrumentalist maakte een album waarvoor hij zo’n beetje alles zelf inspeelde. En Ex Ronny Toober staat ook op de bühne. De band verloor onlangs zeer onverwacht bandlid van het eerste uur Pauli Peeters.

De eerste 50 namen op een rijtje
Jeugd van Tegenwoordig - Jett Rebel - Jonna Fraser - Tom Lanoye - HAEVN - Baloji - ISH Dance Collective - Hannah Williams & The Affirmations - Death Alley - Los Mirlos - Big Thief - Özcan Akyol - Fantastic Negrito - ANBU - Tusky - Meridian Brothers - Childsplay - Darlingside - Mario Batkovic - Luv - Joost - Sam Outlaw - Mark Ernestus N’Dagga Rhythm Force - Jonathan Bree - Jacin Trill - Dollkraut - Laura Cannell - EUT - Love the System - El Timbe - Blackbird - Boscha Nova - Leafs - Hasse de Moor - Pip Blom - Blackwave - Ben Heights - Arp Frique - Guy Verlinde & The Mighty Gators - Lone Road Station Full Rebels Show - Rilan and The Bombardiers - 7 Miles to Pittsburgh - Lucky Done Gone - Hammond Happen - Tall Tales Company - Literaire Tattooshop - De Woordenwisseling - The Trip - Huub Holtman - Ex Ronny Toober - Vurro - Jettoki

Uw internet browser is verouderd!

Voor een volledig juiste ervaring van onze en andere websites is het aan te raden uw browser te updaten. Update nu uw browser

×