EERSTE 50 NAMEN BEKEND!
Geplaatst op: 9 mei 2017

Waylon, Broederliefde, Dubioza Kolektiv, Allah-Las en Spinvis zijn de grootste muzieknamen van de eerste lichting namen voor Zomerparkfeest 2017. Daarnaast komt Scapino Ballet Rotterdam het festival openen en afsluiten op de eerste festivaldag en is cabaretier Wim Helsen gestrikt voor een optreden in de grootste tent op het festivalterrein. 

Klik voor een overzicht van de ruim vijftig namen die nu bekend zijn door naar PROGRAMMA.

Nederlands grootste
Broederliefde pakte al heel wat records de afgelopen maanden. De Rotterdamse hiphopgroep is een van de meest succesvolle en meest bepalende acts van de Nederlandse hiphop. Afgelopen maand stonden ze in een vol Sparta-stadion met 10.000 toeschouwers op het veld. Hun mix van rap met Kaapverdische en Antilliaanse invloeden is super aanstekelijk en hét geluid van de popmuziek anno 2017.

Groot is ook zanger Waylon. Hij verkocht Ahoy twee avonden op rij uit, haalde een nummer-1-positie met zijn laatste album Seeds, is muziekdeskundige bij RTL Late Night en jurylid bij The Voice of Holland. Spinvis op zijn beurt bracht vorige week zijn nieuwe album Trein Vuur Dageraad uit waarin hij zijn verfijnde en poëtische Nederlandse teksten opnieuw laat samenvloeien met prachtige en originele melodieën. Spinvis is al jaren een van de meest opvallende acts in de Nederlandse popscene.

Meer toffe Nederlandse namen: rapper Boef, indiepopband Moss, EDM-topper Cesqeaux uit de Barong Family-stal, rockband Navarone, singer-songwriter Kim Janssen, en het Nederlands collectief SMIB dat de punk weer terugbrengt in de Nederlandse hiphop.

Bijzondere opening
Zomerparkfeest gaat de 41ste editie op een bijzondere manier openen. In plaats van met muziek opent het festival dit jaar voor het eerst met moderne dans. Donderdag 17 augustus is het internationaal vermaarde Scapino Ballet Rotterdam de eerste act in de grootste tent ZELT. Behalve die show doet het moderne dansgezelschap nog een show als afsluiter op MAIN. Het betreft twee verschillende shows met verschillende dansers en andere choreografieën, passend bij de grootte van het podium en het tijdstip van de dag. De openingsshow is van huischoreograaf Itamar Serussi. Dit dansstuk is onderdeel van de nieuwe voorstelling New Adventures, waarmee Scapino in september 2017 op tournee gaat.

De show op de MAIN betreft Le Chat Noir, één van de topstukken van Ed Wubbe. Hiermee viert Scapino Ballet Rotterdam het 25-jarig jubileum van Ed Wubbe als artistiek directeur.

Ook vermeldenswaardig is een show van de Belgische topcabaretier Wim Helsen. Niet in de beslotenheid van de TEATRO-tent waar men dit misschien zou verwachten maar in de grote ZELT. Hij speelt een deel van zijn lopende show Er wordt naar u geluisterd. Volgens NRC: ‘Volstrekt zot en een gedurfd avontuur in een relevant en groots oeuvre.’

Internationale namen
Er staan niet alleen Nederlandse toppers op het programma. Zo komt het Bosnische feestcollectief Dubioza Kolektiv met hun muzikale smeltkroes van hiphop, reggae, ska, rock en Bosnische folklore laten zien dat het de ultieme festivalband is. De Amerikaanse rockband Allah-Las combineert het beste uit de jaren zestig met de coolness van nu en maakt er pakkende surfpopliedjes van die nooit gaan vervelen. Meer internationaal: rockband Warhaus (Bel), het donkere broertje van Joy Division Preoccupations (ex-Viet Cong), kosmische jazz met Afrikaanse invloeden van Idris Ackamoor & The Pyramids, het zestienkoppig vrouwelijk raporkest Reykjavíkurdætur uit IJsland en het Braziliaanse en swingende Bixiga 70.

Alle eerste namen op een rijtje
Waylon, Broederliefde, Scapino Ballet Rotterdam, Dubioza Kolektiv, Allah-Las, Spinvis, Wim Helsen, Moss, Warhaus, Kris Kross Amsterdam, Boef, Cesqeaux, Preoccupations (ex-Viet Cong), Young Gun Silver Fox, Courtney Marie Andrews, Idris Ackamoor & The Pyramids, Reykjavíkurdætur, Navarone, Gallowstreet, Kim Janssen, SMIB, Yung Internet, Jeangu Macrooy, Dan Owen, Little Hurricane, Drekskinder, Bixiga 70, Soweto Soul, Mark Ernestus' Ndagga Rhythm Force, The Grand East, Parker Millsap, Tante Joke Karaoke Band, Sjamsoedin, Brutus, Massih Hutak, Altin Gün, No BS! Brass Band, Linda Zijlmans, The Henhouse Prowlers, DJ Katapila, Grand Piano, De Sterke Man, Paul Sinha, Selvhenter, La Inédita, The Human Grijpers, Joep’s Kapel, Nienke Nasserian Nillesen, Stayy Cozy, The Ragtime Rumours, Venlo-Zuid Soundsystem.

Uw internet browser is verouderd!

Voor een volledig juiste ervaring van onze en andere websites is het aan te raden uw browser te updaten. Update nu uw browser

×