Festivalterrein weer verder vernieuwd
Geplaatst op: 17 mei 2017

Jullie hadden het misschien al gezien of gehoord: de terrein-indeling ziet er in 2017 (net als het jaar hiervoor) net iets anders uit. Nu betekent dit niet dat je hoeft te verdwalen in het park, want heel veel dingen (zoals bijvoorbeeld alle podia) blijven op dezelfde plek. De grootste veranderingen zitten in alle zaken daar omheen. Waar de bar zich bevindt, hoe je van podium naar tent loopt en waar je de bonnen kunt kopen.

Ingang
De verandering die het meest in het oog springt is de verplaatsing van de ingang. Er is dit jaar nog maar één centrale ingang aan de noordkant van het park, vlakbij de fontein. Dit is een logisch herkenningspunt in het park, ingericht op beleving. Het is niet voor niks dat veel pretparken een fontein bij hun ingang hebben liggen. Een fontein geeft verkoeling, maar ook dynamiek en schept een verwachting naar plezier. 

Een goed begin…
Iedereen komt vanaf dit jaar binnen op dezelfde plek. Bij de hoofdingang is ook de centrale fietsenstalling. Bovendien kom je meteen langs het service-plein voor je programmaboekje, (Vrienden-)informatie en lockers. Ook kun je vooraan op het terrein meteen bonnen kopen. We hebben hostesses die je de weg wijzen en er is een Zelfie waar je mee op de foto kunt of waar je kunt afspreken als je iemand kwijt bent.

Slimme combinaties
Waar mogelijk hebben kassa’s, bars en toiletten zoveel mogelijk geprobeerd te combineren. Zo weet je zeker dat als je nieuwe munten gaat halen de bar niet ver weg is en kun je ook nog even snel naar de wc. Bij de ingang van de toiletten gaan we ook een plattegrond ophangen; mocht je even niet meer weten waar wat zit, dan kun je je daar oriënteren.

Rondlopen
Door de nieuwe indeling kun je als bezoeker echt rondlopen. Je loopt je minder snel vast, als je op weg bent van de ene naar de andere kant. We hebben heel bewust gekeken naar de knelpunten die er in de bestaande indeling zaten en deze opgelost.

Pleintjes
We hebben de eetstraat veranderd, zodat er gezellige pleintjes ontstaan. Het voordeel hiervan is dat je geen bestellingen meer hoeft te plaatsen terwijl je midden in de mensenstroom staat. Het worden vier gezellige pleintjes met ieder een eigen sfeer; we hebben heel bewust gekeken naar het type cateraar en daar mooie combinaties in gezocht.
Dit is een richting die we de komende jaren verder gaan uitwerken, omdat we weten dat eten en drinken een belangrijk onderdeel zijn van de beleving van onze bezoekers. Daarnaast hebben we het warme eten allemaal verplaatst naar de kant van de Burgemeester van Rijnsingel om de loop achter het museum wat te bevorderen. Daar was het soms zo druk, dat je niet meer voor het Amigo-podium kon komen. Ook zijn alle pleintje voorzien van houten vloeren, voor extra comfort.

Alles voor het gemak
Deze veranderingen hebben we vooral doorgevoerd om de indeling van het terrein te vereenvoudigen en zaken logisch op elkaar aan te laten sluiten. Dat is belangrijk omdat niet iedere bezoeker het terrein als zijn broekzak kent. We krijgen steeds meer mensen van buiten Venlo en zelfs Nederland. Dan wil je graag een overzichtelijk terrein, zeker als je de taal niet spreekt.

Een nieuwe beleving
We zijn Zomerparkfeest; we zitten op een bijzondere plek met veel uitstraling en op welke plek kun je dan beter binnen komen dan tussen de bomen. Op een intieme open plek tussen die bomen is ons serviceplein, van waar je vervolgens, tussen de bomen door, de festivalweide oploopt. Doordat je als bezoeker binnenkomt op de verhoging heb je meteen overzicht over het terrein en welke richting je op kunt. Door het consequent toepassen van onze huisstijl in al onze uitingen ook op het terrein, zal de bezoeker het terrein steeds meer als een geheel gaan ervaren. 

Uw internet browser is verouderd!

Voor een volledig juiste ervaring van onze en andere websites is het aan te raden uw browser te updaten. Update nu uw browser

×